Melker Shoes bespoke Wellington-kängor

När jag bär mina Wellington-stövlar från den svenska bespokeskomakaren Janne Melkersson blir poängen med höga kängor så uppenbar: deras skyddande egenskaper. Du kan gå runt i skogen eller var som helst som en bulldozer, ingenting stör dig.

 

Man förstår verkligen varför många av de tuffaste militärkängorna eller workwear-kängorna var och fortfarande är gjorda vad- eller knähöga. Som de flesta säkert vet var de ursprungliga Wellingtonstövlarna inte de gummistövlar som vi förknippar med namnet i dag, utan denna typ av läderkängor som populariserades av den förste hertigen av Wellington i början av 1800-talet, och som härstammade från den militära ridstöveln Hessian. Visst, de är inte de lättaste att ta sig i och ur, men när de sitter på fötterna är de fantastiskt användbara.