Det är mycket svårt att bygga en klack för hand och göra den perfekt med jämna horisontella lager, perfekt utformade sidor, tätt skurna med en jämn och snygg kant mot ovanlädret, och så vidare. Få i världen gör det bättre än Daniel Wegan från Catella Shoemaker, som har gjort skon ovan.

 

När man tittar på välgjorda bespoke-skor finns det några saker som man kan se är svårare att verkligen göra superförfinade. En av dem är att göra randfinishen, en annan är att göra sulkantsfinishen, och en tredje är att göra klackarna perfekta. Jag har varit med i verkstäder och följt dessa saker när de tillverkas många gånger hos många olika makers, och att se hur det görs riktigt bra är verkligen något mycket imponerande. Händer, verktyg och material i full symbios.

Se mer av dessa skor i den här artikeln.