Det ungerska märket Vass Shoes har haft det tufft under pandemin, vilket har resulterat i ett antal olika kampanjer under det senaste året. Nu genomför de den stora rean på allt i nätbutiken med rabatter på upp till 55 % på deras handrandsydda, helt handgjorda skor, vilket innebär att de börjar från endast 2 700 kronor.

 

Det är många skomärken runt om i världen som har ett utmanande år bakom sig. För Vass har slaget varit extra hårt i den bemärkelsen att de normalt har en stor del av sin försäljning till turister som besöker deras två butiker i centrala Budapest. Att mer eller mindre helt och hållet ta bort denna del i ett slag är givetvis tufft för ett litet företag som Vass. Man kan bara hoppas att när världen nu blir vaccinerad så kommer vi snart tillbaka till något mer av ett normaltillstånd, och företag som Vass kan börja återhämta sig och komma tillbaka till där de en gång var.

Vass nyare av sina två butiker i Budapest.

Långt över hundra olika modeller är med på rean nu, och i många fall finns det också ett gäng storlekar i lager. Några få modeller är inte rabatterade, cordovan-skor och några i exotiskt läder. Rabattens storlek varierar, men det finns ett gäng modeller med 40-50% rabatt, vilket innebär att du kan göra ett rejält fynd. Att få ett par handrandsydda skor med handsydd sulsöm och JR ekgarvade sulor etc, plus lästade skoblock, för väl under 3 000 kronor är riktigt bra. Om du har några frågor kan du bara kontakta Vass och få hjälp av den legendariska försäljningschefen Rezso Kuti, som har återvänt till företaget efter att ha varit borta några år och arbetat för andra skomärken.

En av de många modellerna som säljs för tillfället är denna derby med slät tå i brun mocka, som nu är till halva priset, många storlekar tillgängliga.

En annan är denna plain cap toe oxford vinröd museum calf. Alla bilder: Vass Shoes