Svenska märket Myrqvist har uppdaterat sitt utbud med loafers i en linje på två nya läster med modeller i olika utföranden. Här en lite närmre titt.

 

Myrqvist är nätbutiken Herrstils private label-skor, som började som en lyckad Kickstarter-kampanj. Först producerades de i Vietnam, sedan i Indien, numera görs skorna i Portugal. Prisvärda Goodyear-randsydda skor som börjar på 2 000 kronor. För våren har man då tagit fram en ny kollektion med loafers.

Penny loafer i blå mocka är en av nyheterna.

Penny loafer i blå mocka är en av nyheterna.

Dels en lite mer aggressivt utformad penny loafer på en mejslad läst med svagt fyrkantig tå. Den kommer i fyra varianter, svart och mörkbrunt läder och blå och mörkbrun mocka. På en rundare läst har man så också fyra varianter av en tassel loafer, samma som pennyn men en mellanbrun mockaversion istället för blå. Dessutom kommer en ljusbrun string loafer senare i vår. Passformen är uppdaterad från deras tidigare loafers, nu är lästerna lite bredare med lite högre insteg än de tidigare lite tajta.

Trevlig string loafer i ljusbrun mocka.

Trevlig string loafer i ljusbrun mocka.

Mörkbrun tassel loafer. Bilder: Herrstil

Mörkbrun tassel loafer. Alla bilder: Myrqvist