Idag är det så dags för den största rea-dagen på året, och många återförsäljare av klassiska skor också har ordentlig rea numera. Nedan tipsas det om ett urval av dem.

 

The Sabot

-

Svenska nätbutiken The Sabot erbjuder inte mindre än 50% rabatt på sina skor från spanska Andrés Sendra, vilket ger ett pris på under 1 500 kr för ett par schyssta Goodyear-randsydda, inte fy skam. De har också 25% på alla sina egna modeller gjorda av Antonio Meccariello, och dennes Argentum Dux-linje. Använd rabattkoderna SENDRA50 och AM25.

 

 

Gaziano & Girling

-

Brittiska premiumtillverkaren Gaziano & Girling har ett antal modeller som de har kvar i enstaka storlekar på halva priset nu på sin Black Friday-rea. Hittar man något intressant i sin storlek kan man verkligen fynda, med andra ord. Ovanligt att premiummärken som G&G är på så kraftig rea.

 

 

Skoaktiebolaget

-

Skoaktiebolaget i Stockholm har sin kanske största rea någonsin, med nedsatta priser på modeller från alla deras tillverkare – Carmina, John Lobb, Carlos Santos (översta bilden), Enzo Bonafé och Paolo Scafora. Reasatsen varierar lite, men det mesta är nedsatt med 20-30%.

 

 

Skolyx

-

En annan svensk nätbutik som har bra Black Friday-rea är Skolyx. De säljer spanska Yanko, och rensar ur lagret för att kunna fylla på med nya grejer. Rabatten är på mellan 25-40%, vilket innebär att alla skor ligger under 2 000 kronor nu.

 

 

Sanders / Mark McNairy

-

Brittiska Sanders gör Goodyear-randsydda skor i den lägre prisklassen, och nu har man kraftigt nedsatta priser, kring 50%, på ganska många modeller. Dessutom säljer man alla skor från sitt systermärke Mark McNairy för dryga tusenlappen (£100).

 

 

Spiga 3

-

Göteborgsbaserade butiken Spiga 3 erbjuder 24% rabatt i 24 timmar i dag den 24 november. Använd koden SPIGA3BF17 så kan du få riktigt bra pris på bland andra skor från Riccardo Bestetti, Crockett & Jones, Heschung och Ludwig Reiter.

 

 

J. FitzPatrick

-

Hos J. FitzPatrick har man 20% rabatt på i princip hela sortimentet nu under Black Friday fram till Cyber Monday. Med andra ord utmärkt köpläge om man haft span på något i utbudet.

 

 

Loake

-

Skandinaviska agenten för Loake öppnade nyligen egen butik i Stockholm, och egen nätbutik på Loakenordic.com. Där hittar du nu ett urval av modeller från 1880-linjen till rabatterade priser, 20% rabatt är det som gäller.

 

Som sagt är detta bara några av reorna som pågår nu, tipsa gärna om fler i kommentarsfältet nedan.