Jag får ganska ofta frågan vad som skiljer mellan skor i olika prisklasser, och det är också ett ämne som jag skrivit en hel del inlägg om. Här tänkte jag lyfta fram en sak som jag själv kommit att tänka på mer och mer på senare tid när jag tittar på skor, och det är hur klacken så att säga flyter ihop med ovandelen. Här ser man också generellt en rätt tydlig skillnad på skor i olika prisklasser. Också en påminnelse om att imorgon är sista dagen att anmäla sig och betala för middag och/eller mingel vid Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm 10 September.

 

Om du tar och tittar på skor du har i de lägre prissegmenten (och nu pratar vi bara om dem med så kallad 260 graders avlappssöm, går den hela vägen runt klacken är det naturligtvis alltid en större kant, och ska så vara också) har de oftast en klack som är skuren relativt långt ut från hälens nedre del, det är gärna ett par-tre millimeter eller så som sticker ut, och det ger intrycket av att ovandelen så att säga är lagd på klacken. Bland dyrare RTW-skor och kanske framför allt helt handgjorda skor som dessa ovan från japanske Hiro Yanagimachi, så är klacken ofta skuren väldigt tajt mot ovanlädret vilket ger en nästan sömlös övergång mellan delarna. De sitter ihop på ett i mina ögon mer harmoniskt sätt. När klacken dessutom är lite inåtlutande som här ovan blir det en ännu följsammare övergång. Det här är så klart en smakfråga huruvida man bryr sig om detta eller inte, och det är så klart inte det enda som skiljer mellan olika prisklasser, men utöver de mer givna sakerna som material, konstruktion, finish etc så är såna här detaljer något som gärna kommer med det högre pris man betalat.

 

 


 

 

Årets Shoegazing Super Trunk Show närmar sig med stormsteg. I helgen är det bara två veckor kvar, och då vi på fredag ska meddela hotellet hur många som ska vara med på mingel och middag och också betala detta, är det imorgon torsdag sista dagen att anmäla sig och betala för detta. Mer information om hur du gör det i den stora inbjudan här. Glädjande nog har intresset varit väldigt stort, och det kommer bli den mest välbesökta middagen hittills under de år vi hållit det här eventet.