Blazing Wonder, BW Shoes, har varit en av de viktigaste aktörerna i den nya vågen av kinesiska tillverkare av fina handrandsydda herrskor – men väldigt få har hört talas om dem. De har haft sitt fokus på att producera för andra märken och företag – men erbjuder också sina skor direkt till kunder som MTO, från endast 4 500 kronor.

 

Blazing Wonder Shoes, eller BW Shoes, är det egna varumärket från Jiazhuo Shoes Factory i Shanghai. Det startades redan 2012, drivs av Helen Wu och är helt specialiserat på handrandsydda klassiska skor. I dag sysselsätter fabriken 15 personer och producerar cirka 300 par i månaden. Trots att den funnits i många år har den varit under radarn för de flesta. Detta eftersom de huvudsakligen har varit en Private label-tillverkare, och det finns flera ganska välkända märken som tillverkas här, även om jag inte kan avslöja några av dem här. Men om du har varit intresserad av handgjorda kinesiska dressade skor och hållit ett öga på saker och ting på det området de senaste åren har du säkerligen stött på några av dem, även här på Shoegazing.

Fin lazyman oxford, med en ganska extrem inåtlutad klack, som man kan få specificerad efter eget tycke.

En mycket fin undersida.

Utmärkt klassisk rund tåform.

De startade en Instagram för BW Shoes för ett par år sedan, och när folk har börjat upptäcka de fina skorna som de delar där har beställningarna börjat ticka in i större utsträckning även från internationella kunder. Blazing Wonder erbjuder endast handgjorda skor, standard är med maskinsydd sulsöm främre delen av sulan och handsydda smala välvda midjor. Du kan dock välja helt handsydda sulor också. Klackarna är skurna riktigt tajt och kvaliteten på tillverkningen är solid, särskilt med tanke på priset. De har läder från alla kända garverier, som Annonay, Charles F. Stead, Haas, Weinheimer, Bonaudo och så vidare, du kan välja ekgarvade JR-sulor och så vidare. Allt är gjort på beställning, och leveranstiden är ungefär en månad, två om ett nytt mönster måste tas fram. Det kanske bästa med det hela är priset, det börjar vid endast 4 500 kronor (3 500 CNY) för handrrandsydda med handsydd sulsöm vid midjan som tillverkas på det här sättet är ganska imponerande (priset är exklusive frakt och eventuell tull och moms). Man beställer genom att kontakta Helen via Instagram DM eller de kontaktalternativ som delas på deras profil där, hon är duktig på engelska så kommunikationen är inget problem.

Split toe derby i Utah grain.

En nära skuren klack, helt klart.

1440

Svart stansad tå på mjuk fyrkantig tå.[/text]

Fiddle back waist, JR-sulor, försänkta metalltåspetsar.

Norvegese.

En riktigt vacker adelaide med toppklack i glänsande polo reverse calf suede från Charles F. Stead. Alla bilder:Blazing Wonder Shoes