Den här veckan köpte jag ett par nya TLB Mallorca Artista-skor, ett par reverse stitch toe derbys i mörkbrun hatch grain. En riktigt trevlig modell, definitivt värt att dela med sig av ett gäng bilder på godbitarna.

 

Skorna är köpta via Skolyx, företaget jag arbetar för och som är återförsäljare av TLB Mallorca (som jag nämnt förut så betalar jag för alla mina skor från TLB eller Skolyx, dock bara inköpspris). Det är tekniskt sett inte en split toe derby, eftersom tåsömmen bara är en dekorationssöm och inte håller ihop två delar. De flesta ser förmodligen inte skillnaden dock, eftersom den är tillverkad på ett liknande sätt med en så kallade ”skin stitching” som görs halvvägs genom lädret. De är tillverkade i ett mörkbrunt hatch grain-läder från Horween, på lästen Velazquez med mjukt fyrkantig tå, som verkligen passar bra till den här typen av modell. Den har alla de fantastiska egenskaperna hos Artista-serien, som den mycket smala midjan även om det är en citygummisula, välvning som går in hela vägen under klacken för ytterligare styrka, relativt tajt skurna klackar, hälkappor i riktigt läder, och så vidare. Ett gäng bilder nedan.

Velazquez-lästet är perfekt för den här typen av modell.

Med Göteborgs stad som backdrop.

Sett från ovan.

Apronsöm och tåsöm är handsydda, men det är inte två separata delar som sys ihop i tån, utan det är en omvänd söm som görs på baksidan av ett enda läderstycke, därav namnet ”Reverse stitch toe derby” om man ska vara helt korrekt.

Framifrån.

2560

Bakifrån.

Artistas nätta fina midja visas upp.

En annan vy.

2560

Några detaljbilder.