Japan har på bara två decennier gått från en närmast obefintlig verksamhet inom bespoke, till att idag vara den kanske främsta marknaden i världen för bespokeskor med mängder av aktörer. Hur blev det så? Det berättar bespokeskomakaren Hiro Yanagimachi om i femte avsnittet av Shoegazing Podcast.

 

Hiro Yanagimachi i sin workshop i centrala Tokyo.

Hiro Yanagimachi är en av pionjärerna inom den nya vågen av bespokeskotillverkare i Japan. När han startade sin verksamhet för två decennier sedan fanns det bara några enstaka japanska bespokeskomakare, idag är det över 50 aktörer i landet, som alltså är en av de ledande scenerna i världen. Hur det blev så fokuserade vi vårt samtal på.

Lyssna på avsnittet nedan eller i din favorit podcast-spelare.

Alla avsnitt av Shoegazing Podcast hittar du på den här sidan.