Äntligen kan vi presentera årets upplaga av världens största öppna evenemang för klassiska skor, London Super Trunk Show, organiserad av Shoegazing och The Shoe Snob. Lördagen den 23 mars, bokstavligen i hjärtat av London i en ny lokal på 12 Regent Street, samlar vi mer än 10 varumärken från hela världen, intressanta partners, det kommer att bli finaler i VM i skoputsning och för första gången i skopatinering, plus att VM i skotillverkning kommer att ha prisceremoni och alla tävlingsskor visas. Nedan all information om evenemanget.

 

Plats: Showcase.co, 12 Regent Street, St James, London.

Datum: lördag 23 mars 2019

Hela schemat för dagen:

11:00-19:00 Trunk show öppen för allmänheten, GRATIS OCH INGEN REGISTRERING BEHÖVS. Utställningar med Altan Bottier, Bolero Shoemaker, Carmina, Gaziano & Girling sample sale, J. FitzPatrick, Jsep (Miyagi Kogyo, Matsumoto, Kiten), Norman Vilalta, Project TWLV, Shoepassion / Heinrich Dinkelacker och Skolyx / TLB Mallorca. Även utställningar med evenemangets huvudpartner Saphir (skovård) och partner J. Hopenstand (läderbälten och accessoarer), plus partnern för VM i skotillverkning Master Shoemakers (bok). Ställs ut görs också alla tävlingsskor i VM i skotillverkning.

11.15-17.15 (1 timmes paus 14.45-15.45) VM i skopatineringi samarbete med Saphir, 1:a pris sko från Skolyx / TLB Mallorca (kvalificering för tävlingen öppnas inom några dagar).

15.00-15.30 VM i skoputsning i samarbete med Saphir, 1:a pris skor från Loake (kvalificering för tävlingen öppnas inom några dagar).

17:30-17:50 Prisceremonin för VM i skotillverkning, i samarbete med Kirby Allison’s Hanger Project och Master Shoemakers. Topp tio inklusive de tre podiumplacerade skorna presenteras. I prispotten är cirka 70 000 kronor (£6 000), plus att ställas ut på Isetan Men’s, Tokyo, och på andra ställen runt om i världen.

19.00 Eventet stängs.

 

Facebook-evenemangssidan där du får alla de senaste uppdateringarna finns här. Vi uppskattar all hjälp med att sprida info om evenemanget! Den hashtag som används före, under och efter händelsen i sociala medier är #supertrunk.

Från förra årets event, när kring 800 besökare kom.

Från förra årets event, när kring 800 besökare kom.

London Super Trunk Show kommer att äga rum i en helt ny lokal i år, som ligger strax nedanför Piccadilly Circus, över vägen från världens skogatan nr.1 Jermyn Street, Showcase.co. Det öppnade i höstas på Regent Street 12, med en butiksdel utåt mot gatan och bakom detta utställningslokalen, även den på gatunivå. Här samlar vi några av de mest intressanta skovarumärkena idag, alla svårtillgängliga i Storbritannien (Gaziano & Girling finns naturligtvis, men inte deras samples och subs som erbjuds här). Vissa har varit en del av evenemanget tidigare och återvänder, men de flesta är nya. Som alltid strävar vi efter att få en bra blandning av typer av skor, prisklasser, ursprung och så vidare. Vi som organiserar det är Jesper Ingevaldsson från Shoegazing och Justin FitzPatrick från The Shoe Snob blog.

Skor visas upp. Bild: Exquisite Trimmings

Skor visas upp. Bild: Exquisite Trimmings

Detta är den tredje upplagan av evenemanget, som precis som förlagan i Stockholm varit en stor succé med cirka 800 besökare båda tidigare år som kommit för att se, prova, köpa och beställa skor, träffa kollegor, se intressanta scenevent och ha en trevlig stund i allmänhet. Super trunken har verkligen blivit en bra mötesplats för människor från olika delar av branschen och för intresserade kunder. Inte bara folk från London och England, utan bokstavligen från hela världen, vi har kunder, skobutiksägare och bespokeskomakare som kommer hit. Evenemanget är öppet för alla, ingen registrering krävs, mellan 11.00-19.00. Vi planerar att organisera lokalen lite annorlunda jämfört med tidigare evenemang, med en mer öppen layout istället för att utställarna står bakom borden. På plats planerar vi också att servera öl/vin av något slag från tidig eftermiddag till stängning (inte löst helt än men förhoppningsvis snart) och ha mer utrymme för att hänga ut och prata med kamratskap.

Här är en kort sammanfattning av alla utställare (mer information om dem alla i engelska versionen av det här inlägget). Altan Bottier är en av de ljusast lysande stjärnorna på den franska herrskohimlen, med fantastiskt patineringsarbete på eleganta skor från cirka 4 500 SEK. Bolero Shoemaker är märket för Tomoyuki Watanabe, en erkänd bespokeskomakare från Nagoya, Japan, som tillverkar skor av absolut högsta standard. I London kommer han att introducera MTO/MTM skor gjorda till samma standard som hans bespoke från 19 000 kronor. Carmina är en av de mest kända spanska tillverkaren av Goodyear-randsydda skor, med ett stort urval av läster och modeller, priser runt 4000 kronor. Gaziano & Girling är det brittiska premiummärket som gör några av de finaste RTW-skorna som finns, här kommer de att erbjuda rabatterade provskor och subs, kring halva priset kommer skorna ligga på. Ena värden Justin ”The Shoe Snob” FitzPatricks eget märke J. FitzPatrick Footwear erbjuder Goodyear-randsdydda skor som består av en blandning mellan djärvt och klassiker prissatta runt 4 000.

Loafers från Altan Bottier.

Loafers från Altan Bottier.

Vackra och fantastiskt tillverkade skor av japanska skräddarsydda gör Tomoyuki Watanabe, alias Bolero Shoemaker.

Vackra och fantastiskt välgjorda skor av japanska bespokeskomakaren Tomoyuki Watanabe, alias Bolero Shoemaker.

Stövlar av spanska Carmina.

Stövlar av spanska Carmina.

Gaziano & Girling kommer att hålla en sample-utförsäljning av sina premium RTW skor.

Gaziano & Girling kommer att hålla en sample-utförsäljning av sina premium RTW skor.

J. FitzPatrick loafer.

J. FitzPatrick loafer.

JSEP, Japan Shoes Export Platform, kommer med märkena Miyagi Kogyo, Matsumoto och Kiten, som tillverkar riktigt bra skor i prisklasser mellan 3 500-6 000 kronor. Barcelona-baserade Norman Vilalta började som bespokeskomakare men erbjuder nu också ett progressivt sortiment av RTW-skor som kostar runt 8 500 SEK, plus den nya topp RTW/MTO-linjen som är gjord till bespoke-standard. Project TWLV är ett svensk/italienskt varumärke som gör Goodyear-randsydda och Blake/Rapid-sydda boots i Toscana i Italien, mycket snygga modeller som börjar på ca 4800 kr. Den tyska framgångssagan Shoepassion gör trevliga, klassiska maskinrandsydda skor i budgetsegmentet runt 2 500, de kommer tillsammans med deras systermärke, den klassiska tyska tillverkaren Heinrich Dinkelacker, som nu också erbjuder en form av digital bespoke-service där dina fötter skannas med en iPad. Den andra värden Jesper Ingevaldsson jobbar nu för svenska nätbutiken Skolyx, som bland annat har sitt eget prisvärda sortiment av skor Goodyear-randsydda på Mallorca, prissatta kring endast 2 000 SEK, samt det hyllade nya märket TLB Mallorca som gör mycket välgjorda skor för 3 500 kr .

Miyagi Kogyo split toe, en av de stora japanska varumärkena som ingår i Jsep.

Miyagi Kogyo split toe, en av de riktigt duktiga japanska tillverkarna som ingår i Jsep.

Norman Vilalta grain derby.

Norman Vilalta grain derby.

Underbar start från Project TWLV.

Härlig känga från Project TWLV.

Shoepassion chukka boot i regnet.

Shoepassion chukka boot i regnet.

Skolyx cap toe oxford prissatta till endast 2 000 kronor.

Skolyx cap toe oxford prissatta till endast 2 000 kronor.

Alla märken kommer att ha med mängder av skor som visas upp och kan provas, och alla kommer att ta beställningar, plus att många av dem kommer att sälja skor direkt på plats. För de som erbjuder bespoke kan du boka ett tid i förväg, eller köra drop-in på plats. Som nämnts läs mer om dem alla i den engelska versionen av inlägget här.

De som gör det här eventet möjligt är våra partners. Huvudpartner är det berömda skovårdsmärket Saphir, vars premiumlinje Medaille d’Or av många ses som världens bästa skosvårdsprodukter. De kommer också att visa och sälja många av sina produkter vid eventet. Som partner har vi ett schweiziskt företag som tillverkar premium-läderbälten och accessoarer: J. Hopenstand. Grundades 1925, och är mest kända för sina smart utformade dubbelsidiga bälten.

Saphir Medaille d'Or - fantastiska skovårdsprodukter.

Saphir Medaille d’Or – fantastiska skovårdsprodukter.

J. Hopenstand erbjuder en typ av dubbelsidiga bälten, som kan beställas i en mängd kombinationer.

J. Hopenstand erbjuder en typ av dubbelsidiga bälten, som kan beställas i en mängd kombinationer.

Förutom utställarna har vi också ett litet scenområde där några mycket intressanta saker kommer att äga rum. I år börjar det redan direkt efter öppning, klockan 11.15, med finalen av VM i skopatinering, organiserad i samarbete med Saphir. Tre finalister kommer att ha fem timmar (med en timmes paus mitt på dagen) för att måla ett par TLB Mallorca skor i ofärgat crustläder läderskor från Skolyx. Vinnare blir den som har gjort den bästa patineringen enligt juryn, och denne kommer att få skorna som målats, efter att de har varit på en världsturné tillsammans med topptrion i skotillverkningstävlingen. Lite mer information om patineringstävlingen i det här inlägget, och mycket mer när vi öppnar kvalificeringen om några dagar.

På eftermiddagen klockan 15.00 kommer det att bli final i VM i skoputsning, även detta i samarbete med Saphir, där vinnaren får ett par skor från Loake. Tre finalister som har tagit sig dit genom den kvalificering som öppnar om några dagar (mer info här och i kvalificeringsinlägget inom kort) får en Loake 1880 Aldwych Mahogany, en burk med Saphir Medaille d’Or Pate de Lux och Mirror Gloss, vatten, borste och putstrasa och ha 20 minuter att putsa skon så vacker som möjligt.

Dessutom då, som presenterats utförligt tidigare här på Shoegazing, organiserar vi återigen VM i Skomakering, i samarbete med nätbutiken Kirby Allison’s Hanger Project, bokprojektetMaster Shoemakers, och skonörden Edmund Schenecker. I prispotten är finns nästan 70 000 kronor och en chans att visas upp för skoälskare runt om i världen. De 70 (!) mörkbruna full brogue oxfords-tävlingsskorna kommer att visas upp på eventet, och vid 17.30 på scenområdet kommer vi att presentera topp tio med de tre podiumpositionerna, inklusive världsmästaren.

Under finalen av skoputs-VM förra året.

Under finalen av skoputs-VM förra året.

Tre finalister kommer att måla skor under evenemanget och slåss om världsmästartiteln.

Tre finalister kommer att måla skor under evenemanget och slåss om världsmästartiteln.

Bidrag till VM i skotillverkning visas upp.

Bidrag till VM i skotillverkning visas upp.

Stor publik framför scenen.

Stor publik framför scenen.

Följ gärna Facebook-sidan för eventet där du får alla de senaste uppdateringarna, låt oss veta att du planerar att komma, och så klart sprid info vidare. Vi hoppas att dagen blir lika framgångsrik som tidigare år och att alla som kommer får en fin dag. Eftersom det är ett sällsynt tillfälle att få möjlighet att se, testa, köpa och beställa skor från så många märken samtidigt, och särskilt eftersom många av dem är ganska svårtillgängliga hoppas vi återigen att inte bara många människor från England kommer till London, utan att även många svenskar och andra återigen reser hit. Ta chansen att ha en helg i London här sista helgen innan Brexit, ihop med skoevent och allt!
Och eftersom evenemanget är byggt på att det är värt för märkena att komma hit, desto fler skor som köps eller beställs vid evenemanget desto bättre är chansen att det fortsätter att vara en växande del av skovärlden.

Hoppas att träffa många av er i London lördag 23 mars!

Hundratals skor kommer att visas under eventet, en utmärkt chans att lära känna varumärken som inte är lättillgängliga i England, eller i vissa fall Europa.

Hundratals skor kommer att visas under eventet, en utmärkt chans att lära känna varumärken som inte är lättillgängliga i England, eller i vissa fall Europa.