När det gäller klassiska skor är det i någon mån nästan alltid mycket historia som syns i dagens skor, då grundmodellerna allt som oftast har många decennier, eller till och med århundraden, på nacken. Det mesta är dock moderniserat på många sätt, därför extra intressant med skor som på i princip alla sätt speglar historiska skor. Som dessa väldigt 30-tals doftande skor från japanska Marquess.

 

Marquess, som jag skrivit om i bland annat det här reportaget för Manolo, är aliaset för Shoji Kawaguchi, som har en uttalad ambition att göra skor som skulle kunna säljas i London tidigt 1900-tal. Det handlar om hur läster och mönster är utformade och balansen dem emellan, men också om valet av material och nivån på hantverket. Klassiskt på riktigt.

Bonusbild på Shoji Kawaguchi själv, för att man blir så glad av denne man.

Bonusbild på Shoji Kawaguchi själv, bara för att han gör en glad.