Nyheter - Bridlen introducerar ett RTW-sortiment

Det indiska märket Bridlen har alltid tillverkat alla sina skor på beställning för att kunna erbjuda ett riktigt brett urval av modeller, storlekar och vidder. Nu introducerar de ett nytt RTW-sortiment som komplement, för dem som vill få sin beställning levererad direkt.

 

Jag har tidigare lovordat den typ av MTO-tjänst som Bridlen erbjuder. Eftersom de äger sin egen fabrik kan de ha mycket korta ledtider för produktionen och sälja MTO utan extra kostnad, med leverans inom 3-4 veckor, men fortfarande med möjlighet till byten och returer. Det innebär att de inte behöver ha ett dyrt lager och kan erbjuda fler stilar och bredder. Men i takt med att märket har vuxit och säljer större kvantiteter kände de nu att det var dags att även introducera en vanlig RTW-linje, inte för att ta över deras vanliga MTO-utbud, utan för att komplettera det.

Burgundy penny loafer.

Burgundy penny loafer, nu tillgänglig för omedelbar leverans.

Sortimentet består av några av deras mest populära modeller, som alla är Goodyear-randsydda med den gamla hederliga tekniken som Bridlen är känd för, där randsömmen görs direkt på en tjock läderbindsula istället för den annars vanliga limmade kanvasremsan som kallas gemming. Några oxfords, några loafers och en derby. Alla är tillverkade till Main Line-standard och kostar imponerande 2 600 kr.

Solitt exemplar av den vanliga oxfordskon i mörkbrun. Bilder: Bridlen

Solid version av den klassika plain cap toe oxforden i mörkbrunt. Bilder: Bridlen