Tipset - Smörj in skovårdsprodukter direkt

Detta tips är särskilt viktigt för pigmenterad skokräm, men gäller egentligen för all flytande skovård. Tro inte att du är smart och lägg ut klickar av kräm som du planerar att gnugga in efter varandra, när du lämnar kräm på lädret finns det stor risk för att fläckar uppstår.

 

Detta är ett misstag som många av oss kommer att känna igen. Någon gång när man började putsa sina skor tänkte man ”hmm, jag kanske bara ska applicera klickar av den här skokrämen här och där på skon och sedan smörja in dem en efter en”. När vi sedan har spridit ut all kräm märker vi att det finns fläckar på det område där vi lät skokrämen vänta. Det kan vara särskilt illa på ljusare skor och när mörkare pigmenterad skokräm används, men även ofärgade krämer kan gå in i skornas narv och orsaka fläckar. Även om man använder mer pigmenterad kräm försvinner inte fläckarna, och man måste ta bort krämen och göra om processen. På den övre bilden kan du se ett exempel på hur fläckarna kan se ut.

Denna skokräm bör genast gnidas in på en del av skorna.

Denna skokräm bör genast smörjas in på en del av skorna. Översta bilden: Charlie Hellström

Med den här artikeln hoppas jag kunna rädda de som fortfarande inte har gjort det här misstaget från att göra det själva. Och det är mycket enkelt, när du applicerar skovårdsprodukter ska du alltid göra det med tålamod, med små mängder på en trasa eller appliceringsborste och arbeta in det ordentligt i lädret, innan du fortsätter med nästa del av skon. Då behöver du inte oroa dig för att orsaka några fläckar själv, du kan fokusera på dem som oundvikligen kommer uppstå när du bär skorna.