Affan Mohammed Bridlen podcast

En djupgående intervju med Affan Mohamed från Bridlen Shoes, som ger en intressant inblick i skoindustrin i Indien och hur det är att tillverka fina Goodyear-randsydda skor där, hur man gör för att få folk i västvärlden att uppskatta deras kvalitet, och mycket mer.

 

Affan Mohamed är VD för Bridlen Shoes, en indisk tillverkare av Goodyear-randsydda skor som får allt mer uppmärksamhet både på hemmaplan och internationellt. De grundades av Affans pappa Hasan, som hade arbetat hela sitt liv med läderhantverk och skotillverkning, och Mr Watanabe från Japan, som bland annat var med och startade Meermin.

Affan Mohammed.

Affan Mohammed.

Att tillverka Goodyear randsydda-skor av hög kvalitet som Bridlen i Indien, ett land med lägre löner som främst har rykte om sig att tillverka billigare skor, kommer med sina egna utmaningar. Vi pratade mycket kring detta ämne, om hur Indien genomgår en stor omvandling i många avseenden, om Bridlens speciella konstruktionstekniker som att sy Goodyear-sömmen direkt i lädersulan och vad de kallar ”3D-tillverkning av ovanläder”, och många andra saker.

Lyssna på avsnittet nedan, eller i den podcastspelare du föredrar. Alla avsnitt av Shoegazing Podcast finns här. Om du gillar podcasten, ge den ett bra betyg eller kommentar i din podcastspelare.