Winson Shoemaker / Midas Bootmaker

I det här avsnittet sätter vi strålkastarljuset på den blomstrande branschen för randsydda skor i Indonesien. Vi gör detta tillsammans med Emil Rahmana Putra, grundare av märket Winson Shoemaker för dressade skor och Midas Bootmaker för workwear boots. Hör honom berätta om hur han lärde sig göra skor genom att läsa på nätet, om hur han ibland går upp mitt i natten för att tillverka skor, om utmaningarna för kvalitetsskoindustrin i Indonesien, och mycket mer.

 

Winson Shoemaker tillverkar de finaste helt handgjorda dressade skorna i landet, en roktig premiumprodukt av absolut högsta kvalitet, medan Midas Bootmaker fokuserar på mer prisvärda och fortfarande fantastiska handgjorda Ready to Wear- och Made to Order-workwear boots. Det företag jag arbetar för, Skolyx, har samarbetat med Emil Rahmana Putra om en serie Ready to Wear Midas-boots, och under de senaste åren har många runt om i världen upptäckt den enorma mängd av märken för workwear boots som kommer från Indonesien. Traditionen att tillverka kängor för hand går tillbaka till när landet var en holländsk koloni, och i dag är traditionell sko- och boot-tillverkning samt andra typer av läderhantverk relativt stora industrier för Indonesien.

Emil Rahmana Putra.

Emil Rahmana Putra. Bilder: Winson

Som du kommer att höra är Emil Rahmana Putra en av dessa besatta själar som vi har i skovärlden, vi pratade om hur han hamnade i skoindustrin och lyckades bygga upp två framgångsrika märken, om hur han till stor del faktiskt är självlärd, om hans syn på framgångar och utmaningar för den indonesiska kvalitetsskovärlden, och mycket mer.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.

Läs mer om Winson och Midas i den här artikeln om indonesiska kvalitetsskomärken, och mer om Midas Bootmaker x Skolyx-samarbetet i den här artikeln.