I det här avsnittet träffar vi en riktig skosamlare, André Simha, som äger mer än 300 par randsydda skor från bokstavligen hela världen. Vi pratar om vad det är som driver honom att fortsätta köpa nya skor, diskuterar praktiska saker som förvaring och skötsel av skorna, får hans erfarenheter av olika skomtillverkningsländer och märken, och mycket mer.

 

André Simha kommer från Genève i Schweiz och är känd för många som andrel42 på Instagram, där han visar upp sin imponerande skosamling. Hans intresse för klassiska skor började i slutet av 80-talet, och sedan dess har han grävt djupare och djupare in i denna värld. Han har blivit personlig vän med många skotillverkare och är ett välkänt ansikte på skoevenemang som exempelvis super trunk showsen.

André Simha framför några av sina många skohyllor. Bild: Magali Girardin

André Simha har arbetat inom fraktindustrin i många år och har två stora passioner i livet (förutom sin familj): gitarrer och skor. I det här samtalet får du veta vad Andrés fru tycker om hans hobby, hur han förvarar och håller reda på alla hundratals par skor, vilket märke som är hans absoluta favorit, och mycket mer. Om du någonsin har fascinerats av människor som samlar på saker – och om du gillar skor – så är detta avsnittet för dig.

Lyssna på avsnittet nedan eller i den podcastspelare du föredrar. Här hittar du alla avsnitt av Shoegazing Podcast. Uppskattar du podden får du mer än gärna betygsätta den i din podcastspelare.