Den New York-baserade skobutiken Leffot har gjort ett riktigt trevlig samarbete med Edward Green, den legendariska fabriken Fox Brothers och skrädderiet Justo Gimeno. Man använder ett antal Fox tweed-tyg för matchande skor, gubbkepsar och kavajer, inklusive Edward Green Galway-boots med skaft i de härliga tygerna.

 

Det här projektet har redan uppmärksammats av Justin från The Shoe Snob Blog och några andra källor på nätet, men det är så bra att det förtjänar så mycket uppmärksamhet som möjligt. Det är precis den typen av samarbeten och projekt som vi behöver se mer av i den dressade skovärlden (jag vet att det är kängor här, men Edward Green och Leffot räknas utan tvekan till kategorin klassiska skor), unika grejer i begränsad upplaga, speciella make-ups som kan få pulsen att stiga hos de mest blasé skonördarna. Som jag har skrivit om tidigare kan vår ”sfär” av skoindustrin här lära sig av segmenten för workwear boots och sneakers, där den här typen av samarbeten och liknande projekt är vanliga.

Den mest robusta av de fyra Galways-kängorna, i Iron waxed commando leather och Woodland tweed.

Leffot, med sin fysiska butik i West Village i New York och en stor nätbutik, är en av pionjärerna inom kvalitetsskobutiker med flera varumärken. Nu med detta samarbete har de gjort tre versioner av Edward Greens klassiska kängmodell Galway, där skaftet är tillverkat av olika, unika tweedtyger från Fox Brothers. En i brun Hatch grain och Bramble tweed, en i svart Delapre-läder och Smoke tweed, en i armégrön mocka och Forest tweed och min favorit i Iron waxed commando-läder och Woodland tweed. Alla på 82-lästen med rund tå och med olika typer av gummisulor. Alla mycket bärbara kängor, men med sin egen karaktär. Priset är cirka 14 000 kronor ($1 675). Och för att matcha med dessa finns det klassiska gubbkepsar med åtta paneler tillverkade av Fox och en sorts fusion av kavaj och overshirt från det spanska märket Justo Gimeno i samma tweedmaterial som används för skorna. Beställningar för alla produkter är öppna fram till den 31 augusti och leverans väntas ske i november.

Hatch grain och Bramble tweed.

Alla fyra versionerna är gjorda på lästen 82 med klassiskt rund tå.

Tweed är ett mångsidigt material.

En del av kollektionen är också dessa korsningar mellan sportrock och tröja av Justo Gimeno.

1824

Plus coola kepsar.

Armégrön mocka och Forest tweed. Alla bilder: Leffot