I veckan fick jag mitt sjätte par från den japanske bespokeskomakaren Yohei Fukuda. En sömlös wholecut i en fantastisk burgundy patina, som verkligen förstärker den magnifika formen på Fukudas mejslade läst. Här är massor av bilder plus en film som visar upp skönheterna.

 

Yohei Fukuda är ett känt namn för de flesta skointresserade män (om du vill veta mer finns en köpguide här, och ett reportage här), en av de mest kända skräddarsydda skomakarna i världen. Jag har varit kund i många år, den här veckan fick jag mitt sjätte par från honom. Skorna är ett par sömlösa wholecut oxfords, där en hel läderbit pinnas över lästen och sedan görs öppningen efteråt (läs mer om modellens historia här). En svår modell att göra, som har vuxit i popularitet de senaste åren. Yohei Fukuda började precis erbjuda den.

Dessa skor är fantastiskt fint byggda som vanligt, gjorda på mina bespoke-läster med en enkel lädersula, 12 spi (stygn per tum) sulsöm, välvd midja och en djup vinröd patina gjord av Nobuaki Fujisawa från FG Trente / Floriwonne, som Fukuda samarbetar med för patina. Helt klart ett par som lär dra till sig en del blickar, nedan massor av bilder av dem, och i botten en film.