För Shoegazing Podcasts andra avsnitt har jag träffat den välkända japanske bespokeskomakaren Yohei Fukuda, som förutom att göra några av världens finaste skor, också har varit väldigt framgångsrik med att bygga ett starkt varumärke, en brand image, vilket inte är enkelt särskilt för små bespokeskomakare. Det är kring det ämnet vi fokuserade samtalet.

 

Some shoes from Yohei Fukuda.

Första avsnittet av Shoegazing Podcast, där Patrik Löf från Skoaktiebolaget pratade om multi-brand skobutiker, fick ett varmt mottagande, vilket jag är väldigt glad för. Idag fortsätter serien med ett samtal med Yohei Fukuda, en av de mest hyllade bespokeskomakarna i världen idag, som bland annat delar med sig av sin erfarenhet kring att bygga Yohei Fukuda Shoemaker-varumärket och ger tips till andra hur man ska lyckas som bespokeskomakare ur den här aspekten i dagens tuffa konkurrens.

Podcasten kan lyssnas på nedan, eller på din vanliga podcastspelare (notera att om du var tidig med att följa podcasten när det första avsnittet pulicerades, kan du behöva söka efter en annan feed. Har behövt byta huvudhost på grund av tekniskt strul).

Yohei Fukuda.

För mer om Yohei Fukuda finns här ett reportage om honom (engelska), och här en stor köpguide (även om den inte är helt uppdaterad).