Lästformen på mina bespokeskor från japanska Main d’Or har en rätt speciell form, som kanske inte är uppenbar vid första anblicken. Då tån är rund och klassisk till formen ger den sken av att det gäller hela lästen, men tittar man närmre ser man att särskilt yttersidan på skon är rätt kraftigt mejslade, vilket är väldigt ovanligt på skor med rund tå.

Eiji Murata, som ligger bakom Main d’Or, är skolad i en inhemsk japansk tradition där man gärna har kantigare sidor inte bara på läster med fyrkantigare och mer mejslat tåparti. Det ger en intressant karaktär till skon. Vanligtvis hos Main d’Or är båda sidorna mellan tå och midja rätt mejslade, men då jag har lite känsliga stortåknölar är den utbyggd och mer rundad på insidan, medan yttersidan fortfarande har en relativt skarp kant och rak sida.