Soles with a very slim and more bevelled waist.

Vi presenterar nu den sista utställaren till London Super Trunk Show nästa lördag. Det är trevligt nog en helt ny svenskbaserad nätbutik som heter The Sabot, de kommer ha skor under eget märke, Antonio Meccariello och den helt nya RTW-kollektionen från japanske Yohei Fukuda, som också kommer till evenemanget. I London blir det en exklusiv förhandsmöjlighet att köpa och beställa från The Sabot innan den faktiska butiksöppningen om några veckor.

 

Bakom The Sabot är de två svenskarna Erik Gederberg och Olle Boman, säkert bekanta för flera av er läsare som @erikged och @king_olle på Instagram. Det är väldigt roligt att det blir ännu fler kvalitetsskosatsningar i vårt lilla land, och för öppenhetens skull ska sägas att jag varit med och stöttat lite i deras arbete med olika kontakter och råd och så. Erik och Olle har arbetat nära tillsammans med den välkända italienska skomakaren Antonio Meccariello för att utveckla sitt eget Private Label-sortiment. Lästerna är exklusiva för egna märket, och utbudet består av i första hand olika typer av vissa klassiska modeller. De är Goodyear-randsydda, har ritsnedlagda sulor och en smal välvd midja, och i allmänhet en mycket hög detalj på finishen för ett par skor som börjar vid 4 800 kronor. Jag har själv inspekterat några samples närmre och varit väldigt imponerad.

Mycket eleganta sulor på The Sabots private label-skor, tillverkade av Meccariello.

Mycket eleganta sulor på The Sabots private label-skor, tillverkade av Meccariello.

Läcker lazyman.

Läcker lazyman.

Adelaide i handmålad brun nyans.

Adelaide i handmålad rödbrun nyans.

Utöver sin private label har de också ett antal modeller från Antonio Meccariellos linje Argentum Dux. Dessa skor har samma nivå av hantverk som många premiummärken, och är gjorda med den speciella Argentum welt-tekniken som är maskinsydd men direkt till en läderbindsula, utan kanvasremsan som kallas gemming. Argentum Dux kostar 7 500 kronor, under super trunken ingår dessutom lästade skoblock i det priset.

Austerity adelaide i djup handmålad burgundy från Meccariellos Argentum Dux-serie.

Austerity adelaide i djup handmålad burgundy från Meccariellos Argentum Dux-serie.

Sulor med mycket smal midja och mer uppbyggd välvning.

Sulor med mycket smal midja och mer uppbyggd välvning.

Shortwing.

Shortwing.

Slutligen säljer Sabot också det helt nya RTW-sortimentet från Yohei Fukuda. Fukuda är en av Japans och världens mest ansedda bespokeskomakare. Han har spenderat flera år på att utveckla det nya RTW-sortimentet, som görs till absolut högsta standard i samarbete med en liten workshop utanför Tokyo. De är handrandsydda, maskinsydd avlappssöm, och använder samma material i överdelar och sulor som i hans bespokeskor. Skorna ligger på cirka 18 800 kronor inklusive lästade skoblock. Vi är väldigt över att kunna berätta att Yohei Fukuda själv kommer att vara på plats under London Super Trunk Show för att presentera sitt RTW-sortiment tillsammans med The Sabot.

De första RTW-modellerna från Yohei Fukuda.

De första RTW-modellerna från Yohei Fukuda.

Very elegant soles.

Fin sula.

Yohei Fukuda har använt sin berömda mejslade läst och modeller från Heritage-linjen, som är olika versioner av balmoral oxfords.

Yohei Fukuda har använt sin berömda mejslade läst och modeller från Heritage-linjen, som är olika versioner av balmoral oxfords.

Butiken kommer senare också att lägga till skor från Andrés Sendra till sitt sortiment, plus spanska Goodyear-randsydda skor i instegsegmentet under private label-serien.

En annan The Sabot-modell.

En annan The Sabot-modell.

Mellanbrun plain cap toe oxford.

Mellanbrun plain cap toe oxford.

En punched cap toe från Argentum Dux-linjen,

En punched cap toe från Argentum Dux-linjen,

I det här inlägget kan du läsa mer om London Super Trunk Show, som arrangeras av Shoegazing and The Shoe Snob, och här hittar du evenemangets Facebook-sida. Här en kortare sammanfattning, detta kommer att vara världens största öppna evenemang för klassiska skor, som hålls i de centrala delarna av London lördag 13 maj i lokalen The Music Room. Vi kommer att samla inte mindre än elva märken från hela världen: Barbanera, Carlos Santos/Skoaktiebolaget, Caulaincourt, Hiro Yanagimachi, J. FitzPatrick Footwear, Norman Vilalta, Ramon Cuberta, Stefano Bemer, Vass, Yanko/Skolyx, plus då The Sabot. Huvudpartner av eventet är det berömda skovårdsmärket Saphir, partners är Fred & Matt som gör moderna galoscher och väsk- och accessoarmärket Carl Friedrik (som nyligen bytt namn från Oppermann London). Det kommer att hållas det första VM:et i skoputsning i samarbete med Saphir, och bli en paneldiskussion med folk från den brittiska skoindustrin. Kort sagt en fantastisk dag för alla skonördar.