På lördag är det så dags för den tredje upplagan av Shoegazing Super Trunk Show i Stockholm. Här en del praktisk information som kan vara bra att ta del av för er som planerar att besöka eventet, och även för er som tänkt följa scenprogrammet i livesändningen här från bloggen.

 

Detaljerad info om tillställningen finns i det här inlägget, men här en snabb sammanfattning. Det kommer alltså säljas och gå och beställa randsydda skor från 1500 kronor upp till över 50 000, ett oerhört brett utbud. Vi samlar Meermin, Yanko, Vass, Hiro Yanagimachi och Roberto Ugolini tillsammans med eventets partners Brunngård, Oppermann London och Frank Clegg på Scandic Anglais nära Stureplan mitt i Stockholm. Ställer ut gör också Gaziano & GirlingItaligente och Sveriges Skomakarmästarförbund plus att Michael Håkansson målar patina live. På scen blir det skoreparationsskola med Skomakeri Framåt, finalen av SM i skoputsning i samarbete med Brunngård och 1:a pris från Loake, och öppen frågestund med folk från skobranschen (Daniel Wegan, Gaziano & Girling, Janne Melkersson, Melker Shoes and Boots, och Patrik Löf, Skoaktiebolaget). Det lite kort översiktligt, nedan mer praktisk info:

– För att komma till utställningsdelen går man in genom Scandic Anglais stora huvudentré på Humlegårdsgatan 23, rakt fram förbi lobbyn och upp för den stora trappan. Sedan håller vi till direkt till vänster ovanför trappen, med Italigentes utförsäljning, bar och scen i en stor loungedel, och sedan in genom ett antal dörrar tar man sig till den stora utställningshallen där övriga är samlade. Skyltning kommer finnas för den som är vilsen av sig.  Även om det är en trapp så är det väldigt lättillgängligt, egentligen ännu närmre entrén än i fjol, och hissar går upp i direkt anslutning till scenområdet.
Kl 09.30 släpper vi in de 150 som anmält sig till VIP-platserna, sedan från kl 11.00 fram till 18.00 är det öppet för alla, och dit behövs alltså ingen föranmälan utan det är bara att komma förbi.

 

Spanska budgetmärket Meermin är ett av dragplåstren. Bilder: Milad Abedi

Spanska budgetmärket Meermin är ett av dragplåstren.

 

– En bar som serverar kaffe, te, öl, vin, enklare mat och snacks kommer vara öppen från klockan 11, och är alltså i samma del som scenområdet. Observera att hotellet är kontantfritt, så det är kortbetalning som gäller. Toalett finns om man går till höger ovanför trappen i mitten av den loungedel som finns där, även dit är det skyltat. Precis till höger om trappen finns också obevakade klädhängare.

– Hela utställningslokalen har mattor, och det kommer finnas ett antal speglar utplacerade. Yanko/Skolyx kommer ha nummerlappssystem för de som vill prova storlekar i märkets olika läster, men man kan också få hjälp med frågor och annat utan lapp. För Meermin och Vass får man helt enkelt köa för hjälp, det fungerade okej förra året, och vi hoppas ni besökare håller samma lugn och tålamod i år. Hiro Yanagimachi har ingen tidsbokning, där ber man om hjälp med utprovning av storlek och beställning, genom hans MTO-upplägg som han har (mer om det i stora inbjudan och här på Hiros blogg). Vill man beställa full bespoke från Roberto Ugolini har han tidsbokning som man kan boka in sig på, maila till robertougolini69@gmail.com för boka in i förväg, annars kan man självklart göra drop-in och bestämma sig för en beställning på plats. Flera av tillverkarna kommer att ha med sig en del damskor.

– Meermin, Yanko och Italigente säljer skorna direkt på plats, och tar också beställningar. Även Vass säljer på plats men där får man boka upp det par man vill ha och hämta ut dem efter klockan 16.30, detta för att det ska finnas möjlighet för alla prova olika läster och storlekar, då man ju också tar emot beställningar. För Hiro Yanagimachi, Roberto Ugolini och Gaziano & Girling är det ingen direktförsäljning, bara beställningar. Brunngård kommer som vanligt ha med sig en hel del skovård till försäljning, och Oppermann London och Frank Clegg visar upp och säljer ett stort utbud av sina väskor och accessoarer, och tar även beställningar.

 

Finalen av SM i skoputsning kl 15.00 är en av höjdpunkterna under dagen. Bilder: Milad Abedi

Finalen av SM i skoputsning kl 15.00 är en av höjdpunkterna under dagen. Bilder: Milad Abedi

 

– De tre programpunkterna på scenen kommer alla att livesändas här på bloggen. Det görs i något enklare form, då vi inte har budget för annat, men förhoppningsvis ska det ändå fungera fint för er som vill följa detta. Kl 13.00 är det skoreparationsskola med Carina Eneroth från Skomakeri Framåt, där hon visar och berättar vad man själv och skomakare kan göra, och också svarar på frågor. Kl. 15.00 är det final i SM i skoputsning i samarbete med Brunngård, där kommer Anders Ericsson, Jacob Mattson, Michael Håkansson och Tor Jonsson göra upp om titeln, där de har 20 minuter på sig att putsa upp en ljusbrun Loake 1880 Aldwych så fin som möjligt. Sedan kl 17.00 så är det öppen frågestund med Daniel Wegan som leder Gaziano & Girlings bespokeverksamhet i Northampton, bespokeskomakaren Janne Melkersson som jobbat 40 år i olika delar av skobranschen, och Patrik Löf som är grundare och ägare av världsberömda skobutiken Skoaktiebolaget.

–  Klockan 16.45 är det mingel, och då serveras ni som anmält er till detta ett glas cava i anslutning till baren, och man är så klart välkommen att beställa annan dryck sedan. Vi blir cirka 80 personer till mingeldelen. Middagen är sedan klockan 20.00, där blir vi cirka 65 personer, och den hålls i den lounge-del som ligger till höger när man kommer upp för den stora trappen. Det är fem snittar i olika storlekar som serveras, och tanken är att det ska vara en per person.

– Som alltid kör vi på hashtagen #supertrunk i sociala medier som Instagram, så ni som fotar under eventet får gärna använda denna, och ni som inte är på plats kan använda den hashtagen för att följa vad som händer under dagen och troligtvis få se väldigt många fina skor. När det gäller Facebook finns eventets sida här, om ni inte redan gjort det så gå gärna in och ange att ni kommer där, och sprid till vänner och bekanta.

 

Varmt välkomna på lördag, vi arrangörer ser mycket fram emot tillställningen, och hoppas och tror på god stämning och ännu en fantastisk super trunk!

 

-