Brittiska nätbutiken Herring Shoes har redan dragit igång med sin rea, och den är enligt uppgift större än någonsin. Hundratals modeller i många olika storlekar är nedsatta med i de flesta fallen omkring 30%. Bra fyndläge med andra ord. Sen ett tips om en artikel jag skrivit om Janne Melkersson i nya numret av Plaza Uomo.

 

Jag brukar ju ofta sammanfatta reorna varje säsong i ett inlägg i början av januari, då de oftast peakar. En av de butiker som har mest populär rea är Herring Shoes, och nu har de alltså dragit igång sin rea redan, och för att inte allt ska vara slut när mitt vanliga inlägg kommer så blir det ett separat inlägg om denna. Stommen i reautbudet består av skor från deras egna kollektioner, men också en hel del modeller från bland andra Church’s, Loake, Barker och Jeffery West är nedsatta. Det är också rätt bra rabatter i de flesta fallen, i regel kring 30%, men ibland till och med halva priset.

 

En av mina favoriter i reautbudet, adelaiden

En av mina favoriter i reautbudet, adelaiden Chamberlain från Herring Premier.

 

Några av mina favoriter när jag tittade igenom utbudet är burgundyfärgade adelaiden Chamberlain från Herring Premier-linjen, gjord av Cheaney, nedsatt från 3800 SEK till 2500. En annan fin Herring-sko är enkla munkskon Raleigh som görs av Alfred Sargent till samma standard som deras Exclusive-serie, den finns i svart och mörkbrunt i många storlekar och är rabatterad med 1700 kr till 3800 SEK. Tavistock är en annan Private Label-sko de har som tillhör Classic-linjen med schyssta instegskvalitetsskor, det är en derby i brunt grainläder med dubbel Dainite-sula, utmärkt för mildare vintrar som det vi just nu verkar uppleva. Tidigare kostade den 2 250 kr, nu ligger den på 1 600 SEK.

 

Läcker single monk nedsatt med 1800 kronor.

Från Herrings topplinje 1966, läcker single monk nedsatt med 1800 kronor.

Derby i grain med dubbel gummisula som nu är nedsatt till

Derby i grain med dubbel gummisula som nu är nedsatt till 1600 kronor. Bilder: Herring Shoes

 

 


 

 

 

I dagarna landade det senaste numret av herrstilmagasinet Plaza Uomo hos prenumeranter och i tidningshyllor. I den har jag skrivit ett reportage om bespokeskomakaren Janne Melkersson, som kanske kan vara av intresse.

 

Från nya Plaza Uomo.

Från nya Plaza Uomo.