Skomakeriet Mano Skoservice i Stockholm har som jag lyft fram tidigare här på bloggen skor från spanska Andrés Sendra i sin butiksdel. Nu erbjuder de också Andrés Sendras patineringstjänst där man kan välja på fyra olika modeller och åtta olika nyanser, och få valfri kombination levererad inom några veckor. Priset är på 3450 SEK.

 

Andrés Sendras skor görs i Almansa i Spanien och är Goodyear-randsydda, och håller bra kvalitet för pengarna. Här kan man läsa en recension jag gjort. Mano Skoservice har flera egna modeller som Sendra gör exklusivt för butiken, under märket Mano, men man har också flera modeller från Andrés Sendras eget utbud. Vanliga modellerna ligger i regel kring 2850 kronor.

 

De fyra modellerna som går att välja på, och fyra av de åtta nyanserna.

Tre av modellerna som går att välja på, och fyra av de åtta nyanserna.

 

Andrés Sendras Patina Concept lanserades tidigare i år och hittills har man bara kunnat beställa det via deras hemsida. Men nu erbjuder alltså Mano beställningar även via dem. Lästerna som de fyra modellerna görs på finns för utprovning hos Mano, och sedan lägger man sin beställning enligt önskemål och inom 20 dagar är skorna levererade. Priset på 3450 kronor ligger i nivå med vad det kostar hos Andrés Sendra inklusive frakt, men nu får man alltså också hjälp med att prova ut rätt storlek också.
De fyra modellerna som man kan välja mellan är en ren double monk, en double monk med brogue-mönster, en wholecut med medaljong och en plain cap toe oxford. De olika handmålade patineringarna som erbjuds är i flera fall mer färgglada i grönt, blått, gult och lila men även mer klassiska som den bruna Seqoia eller mörkt gråa Phoenix. Här kan man hitta mer information om tjänsten, och här finns en bra bild som samlar alla på en sida, zooma in så är det bara att scrolla igenom sedan.

 

Vackra skor. Bilder: Andrés Sendra

Vackra skor. Bilder: Andrés Sendra